Haberler

Sakarya Meydan Muharebesi alanı millî park oldu

Tarih Haber / 10.02.2015

Ankara’nın Polatlı ve Haymana ilçelerinin sınırlarına dahil olan ve Kurtuluş Savaşı’nda Sakarya Meydan Muharebesi’ne tanıklık eden bölge, Bakanlar Kurulu’nun kararıyla millî park statüsü kazandı.

Sınırları koordinatlarla belirlenen ve Sakarya Meydan Savaşı’na sahne olan 13 bin 850 hektarlık alanın millî park ilan edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Alanın millî park statüsü kazanmasıyla birlikte bölgeyi koruma altına alma çalışmaları hız kazanacak. Sakarya Meydan Muharebesi Millî Parkı ile birlikte tarihî değerlerimizin muhafaza edilip genç kuşaklara aktarılması hedefleniyor.

Haymana ve Polatlı Belediye Başkanları Milliyet gazetesine konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. Söz konusu projede emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, “Haymana’da ecdadımıza vefa borcumuzu ödüyoruz, gözümüz aydın Haymana’nın cumhuriyet tarihindeki en büyük projesi Bakanlar Kurulu’nda kabul edildi” dedi. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ise Sakarya Meydan Muharebesi’nin Kurtuluş Savaşı için bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek projenin hem bölge hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

Sakarya Meydan Muharebesi Millî Parkı’nda yürütülen çalışmalar kapsamında ziyaretçileri ağırlamak üzere tesisler inşa edilecek. İnşaatına daha önce başlanmış, fakat yarım bırakılmış Mehmetçik Heykeli ile Panoramik Müze tamamlanacak ve bölgeye ulaşım sağlamak için yeni yollar inşa edilecek.

Yeni Haberler