Haberler

Tarihe üç boyutlu yolculuk

Tarih Haber / 30.06.2014

İşadamı Nejat Çuhadaroğlu’nun maket ve reprodüksiyon hobisiyle harmanladığı tarih merakı, ülkemize dünyanın en kapsamlı diorama (üç boyutlu maket) koleksiyonuna sahip Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’ni kazandırdı.

Roma İmparatorluğu’ndan Körfez Savaşı’na

Ziyaretçilerine oldukça geniş bir zaman dilimi hakkında bilgi edinme fırsatı sunan müzede Roma İmparatorluğu, Anadolu Selçukluları ve Osmanlı’ya ait bilgi ve objelerin yanı sıra Birinci ve İkinci Dünya Savaşı gibi tarihin seyrini değiştirmiş olaylara da yer veriliyor. Yakın tarihin dönüm noktalarından Körfez Savaşı da müzenin kapsamı içinde yer alıyor. 

Müzede sergilenen eserler arasında son derece nadir parçalar bulunuyor. Bunlara örnek olarak 18. yüzyıldan kalma Zülfikar ağızlı Türk palası, üzerinde Anadolu Selçuklu Devleti’nin arması bulunan kılıç ve Yıldırım Bayezid tuğralı kılıç sayılabilir. Enver Paşa’ya ait, kendisinin torunlarından temin edilmiş üniformalar ise müzenin ilgi çekici başka parçaları.

Farklı bir müzecilik şekli

Müzecilik faaliyetleri içerisinde de ayrı bir öneme sahip Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi, dönemi anlamaya yardımcı orijinal parçaları, ziyaretçileri adeta zamanda yolculuğa çıkaran üç boyutlu maketleri ve giydirilmiş mankenleriyle alternatif bir deneyim sunuyor ve tarihe duyulan ilgiyi artırmayı hedefliyor.

Yeni Haberler