Gündem

“Osmanlı Dönemi Bosna Basın Tarihi”

Tarih Haber / 29.06.2016

Son dönemlerde basın ve yayın tarihine dair kitaplar ve araştırmalar çoğalırken, bu kitaplara bir yenisi daha eklendi. Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Salih Seyhan, Doç. Dr. Hakan Temiztürk ve Saraybosna Üniversitesi’nden Prof. Dr. Senada Dizdar’ın dört yıllık çalışmaları sonucunda ortaya koydukları Osmanlı Dönemi Bosna Basın Tarihi adlı kitap çıktı.

Kitapta yalnızca geç dönem Osmanlı hakimiyetinde Bosna’daki basın ve yayın gelişmeleri değil, aynı zamanda Osmanlı Devleti’nin hüküm sürdüğü yaklaşık 400 yıl boyunca bölgede yaşanan kültürel yaşam, yazı ve eğitim gibi alanlarda yaşanan gelişmelere de değiniyor.

Her ne kadar Osmanlı döneminde İstanbul gibi merkez yerlerdeki basın faaliyetleri sıkça çalışılan konulardan bir tanesi olsa da özellikle merkeze uzak, çevre olarak adlandırabileceğimiz yerlerde çıkan gazete ve mecmualarla ilgili akademik kaynakların az olduğu göz önünde bulundurulduğunda, Osmanlı Dönemi Bosna Basın Tarihi adlı kitabın değeri daha iyi anlaşılacaktır.

Yeni Haberler