Etkinlik, Haberler

Introduction To Ottoman Epigraphy | Osmanlı Kitabesine Giriş

Tarih Haber / 17.06.2014

Koç Üniversitesi ile University of Chicago, 14. yüzyıldan 19. yüzyıla dek yazılmış Osmanlı kitabelerini kapsayan geniş bir kronolojik araştırma niteliğinde ortak bir program yürütüyor. 21 Temmuz-8 Ağustos günleri arasında gerçekleşecek “Introduction To Ottoman Epigraphy”, Osmanlı Türkçesi bilen lisansüstü öğrencilere yönelik olacak.

Program, tarihî birer belge olarak taşıdıkları öneme rağmen Osmanlı kitabelerinden tarih araştırmalarında yeterince faydalanılmadığı fikrinden yola çıkıyor ve Osmanlı tarihyazımının özellikle ilk dönemlerinin, aynı periyota dair pek az yazılı kaynak olmasına bağlı olarak Osmanlıların düşünce yapısı ile motivasyonları hakkında bilgi vermek ve erken Osmanlı yönetimine dair yorum yapabilmemizi sağlamak açısından teşkil ettiği değeri göz önüne alıyor.

Osmanlı kitabelerini dersler, tematik araştırmalar, seminerler, sunumlar ile İstanbul ve çevresinde düzenlenecek çevre gezileriyle incelemeyi amaçlayan program dahilinde Bursa ve Edirne’ye de ziyaretler yapılacak. Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde gerçekleşecek program, Chicago Üniversite’sinde Osmanlı ve Türk Kültürü, Dili ve Edebiyatı öğretim görevlisi Hakan Karateke ile Yakın Doğu Dilleri ve Uygarlıkları bölümünde profesör Cornell Fleischer tarafından yürütülecek.

Yeni Haberler