Etkinlik, Gündem

Osmanlı’nın “yabancı fobisi” Chicago’da konuşulacak

Tarih Haber / 06.03.2015

Chicago Üniversitesi’nde 22-23 Ekim günlerinde düzenlenecek “Xenophobia and Alterophobia in Pre-Modern Ottoman Lands” başlıklı konferans için makale bildirimi yayımlandı. Konferansın isminde geçen “xenophobia” yabancı düşmanlığı veya fobisine, “alterophobia” ise alternatif düşünceye sahip kişilere duyulan korkuyu ifade ediyor.

Chicago Üniversitesi’nden Hakan Karateke ile Helga Anetshofer ile Michigan Üniversitesi’nden Erdem Çıpa’nın organize edeceği konferansın amacının “16. ve 17. yüzyıllarda Osmanlı topraklarında yaşayan halkın düşünce sistemini yeniden inşa etmek” olduğu belirtildi. Konferansın makale bildirisinde Osmanlı’daki azınlıkların “Pax Ottomana” altında huzur içinde yaşadığı görüşünü reddederek durumun aslında bundan daha karmaşık olduğu dile getirildi ve konferansa gönderilecek makale önerilerinin de bu bağlama uygun olması gerektiği belirtildi.

Konferans için son makale gönderim tarihi 25 Nisan.

Konferans web sitesi linki: https://lucian.uchicago.edu/blogs/ottomanturkish/events/xenophobia-and-alterophobia-in-pre-modern-ottoman-lands/

Yeni Haberler