Etkinlik, Gündem

İslam ve Bilim Konferansı katılımcılarını bekliyor

Tarih Haber / 10.07.2014

İngiliz İslam Mirası Merkezi (British Muslim Heritage Center) tarafından 18-19 Kasım tarihlerinde İngiltere’nin Manchester şehrinde İkinci Uluslararası İslam ve Bilim Konferansı düzenlenecek.

Amaç İslam alimlerinin daha iyi tanınmasını sağlamak

İngiliz İslam Mirası Merkezi’nin düzenlemeyi öngördüğü birçok etkinlikten biri olan konferansın ana temasını “yiyecek ve ilaç” oluşturuyor. Amacını İslam kültür ve uygarlığının daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmak olarak tanımlayan merkez, Müslüman alimlerin ilim dünyasına yaptıkları katkıların yeterince bilinmediğini savunuyor ve bunu değiştirmek için çalışıyor. Kasım ayında düzenlenecek konferansın da bu amacın gerçekleştirilmesine yardımcı olması umuluyor. Konferansın bir diğer amacı ise İslam uygarlığının diğer uygarlıklarla olan etkileşimini ve bu etkileşimin sonuçlarını ortaya koymak. Başvuru için son tarih 30 Temmuz.

İslam Sanatı Çalıştayı da düzenlenecek

Her alandan araştırmacıların katılımını teşvik eden konferansta özellikle üzerinde durulacak konular arasında bitkisel tıbbın tarihçesi, yeme alışkanlıkları ve halk sağlığı bulunuyor. Bu bağlamda geçmiş gelişmelerin yanı sıra gelecek tasarıları da tartışılacak. Aynı zamanda “İslam Sanatında Geometrik Desenler” başlıklı bir çalıştayın da düzenleneceği konferansta yer alması kesinleşen konuşmacılar arasında Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç, Dr. Farid Khan ve Dr. Zoher İdrisi var.

Yeni Haberler