Etkinlik, Gündem

Selçukluların Anadolu’ya gelişinin 950. yılı için etkinlikler düzenleniyor

Tarih Haber / 15.08.2014

Kars Valiliği, Selçukluların Kars üzerinden Anadolu’ya gelişlerinin yıldönümü olması sebebiyle bir dizi etkinlik düzenliyor. Vali Günay Özdemir, düzenlediği bir basın toplantısıyla etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Selçukluların Kars’ı fethinin Türk tarihi açısından önemine dikkat çeken Vali Günay Özdemir, “Kars’ın fethi dediğimiz zaman Alparslan ve Harakani Hazretleri’ni beraber anmamız gerektiğini düşünüyorum. Onun için bu etkinliklerde bizim hedefimiz Harakani Hazretleri’nin de Kars gönül fethindeki katkısını tanıtmaktır” dedi.

“Kars ilklerin şehri”

İstanbul’un fethine giden yolda Kars’ın fethinin son derece önemli olduğunu ifade eden Özdemir, fetih sonrası bölgenin bir ticaret, kültür ve sağlık merkezine dönüştüğünü söyleyerek “Tarihçilerimiz bulgularının Anadolu’daki ilk hastanenin Ani’de olduğunu yönünde olduğunu söylüyor. Bakıyorsunuz Anadolu’da ilk cami, çarşı ve hastane Ani’de inşa edilmiş. Kars ilklerin şehri ve fethin ilk basamağı olması açısından da önemli” diye konuştu.

Pul basıldı, etkinlikler hazırlandı

Kars’ta 14-16 Ağustos günleri arasında düzenlenecek etkinlikler arasında I. Uluslararası Ani-Kars sempozyumu, gravür ve fotoğraf sergisi, çeşitli söyleşiler, tarihî bölgelere geziler ve folklor gösterisi bulunuyor. Kars Valiliği, etkinlikler anısına bir de özel pul bastırdı.

Yeni Haberler