Haberler

Zaferin kazanıldığı topraklara doğru…

Tarih Haber / 26.08.2014

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında “Kocatepe’den Dumlupınar Zafertepe’ye, Bağımsızlığa Giden Yolda” adında, binlerce genci misafir edeceği büyük bir projeye imza atıyor. Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı toprakları gençlerle buluşturan proje, Afyon ve Kütahya illerinde gerçekleşecek iki etkinliği kapsıyor.

25-30 Ağustos günleri arasında düzenlenecek olan program kapsamında ilk durak Afyon’daki Şuhut Atatürk Evi olacak. Burada düzenlenen törenin ardından binlerce genç, şehir stadyumuna yürüyecek. Kütahya’daki etkinlikler, Başkomutanlık Meydan Muharebesi sırasında Mustafa Kemal’in “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emrini verdiği ve günümüzde Dumlupınar İlk Hedef Anıtı’nın yer aldığı bölgede başlayacak. Dumlupınar Şehitliği’nde de bir anma programını kapsayan etkinlik, Zafertepe Anıtı’nda devam edecek.

15 bin gencin katılacağı öngörülen “Kocatepe’den Dumlupınar-Zafertepe’ye, Bağımsızlığa Giden Yolda” programına 14-29 yaş arasında olan herkes katılabilecek. Ulaşım, yemek ve promosyon giderlerinin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılanacağı programa katılım ücretsiz olacak.

Yeni Haberler