Gündem

Yılmaz Erdoğan Avustralya’nın en önemli sinema ödülüne layık görüldü

Tarih Haber / 30.01.2015

Avustralya Sinema Televizyon ve Sanat Akademisi’nin (AACTA) ödül töreni, perşembe akşamı Sydney’de gerçekleşti. Russell Crowe’un yönetmen koltuğuna oturduğu “Son Umut” filminde Binbaşı Hasan rolünde seyirci karşısına çıkan Yılmaz Erdoğan, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne layık görüldü.

Avustralya’nın Oscarları olarak bilinen AACTA ödülleri sahiplerini buldu. Russell Crowe’un ilk yönetmenlik denemesi olan “Son Umut filmi” En İyi Film Ödülü’nü kazanırken, Robert Pattinson, Patrick Brammal ve TJ Power’ın da aday gösterildiği En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisindeki ödülün sahibi Yılmaz Erdoğan oldu.

Türkiye’de 26 Kasım’da vizyona giren ve bazı sahneleri Türkiye’de çekilen “Son Umut” filmi 1 milyon 222 bin kişi tarafından seyredildi. Film, üç oğlunu Çanakkale Savaşı’na gönderen ve daha sonra onlardan haber alamayan Avustralyalı çiftçi Connor’ın (Russell Crowe), oğullarını bulmak için Türkiye’ye gelmesini konu ediniyor. Cem Yılmaz’ın bir Türk çavuşunu canlandırdığı film, bugüne kadar 1 milyon 222 bin kişi tarafından izlendi.

Yeni Haberler