Haberler

Karaca: Ermeni iddialarını doğrulayacak belgeler ortaya çıkmamıştır

Tarih Haber / 10.04.2015

Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin düzenlediği “Yüzüncü Yılında Ermeni Meselesi” konulu panelde konuştu. Bozok Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Karaca, Ermeni meselesi konusunda propaganda yapıldığının altını çizerek algımızın kontrol edildiğini söyledi.

“Anadolu’yu kazıyorsun hep Müslüman kemikleri çıkıyor” ifadelerini kullanan Karaca, Ermeniler’in soykırım iddialarını besleyecek belgelerden yoksun olduğunu ve şu ana kadar toplu mezarların ortaya çıkmadığını dile getirdi. Karaca sözlerine şöyle devam etti:

“İddiaya göre 1.5 milyon insan öldürüldü. Bunun bir resmi olur, bunun bir görgü şahidi olur, belgesi olur. Ortada somut bir şey yok. Anadolu’yu kazıyorsun hep Müslüman kemikleri çıkıyor. Şu ana kadar Ermenilerin soykırım iddialarını destekleyecek belgeler, toplu mezarlar ortaya çıkmamıştır. Müslümanların soykırıma uğradığını gösteren onlarca toplu mezar açığa çıkarılmış ve çıkarılmaya da devam etmektedir. Bu katliamlar için sessiz kalan büyük güçler Ermeni işbirliğiyle sahte belgeler üretmeye ve kullanmaya devam etmektedir.”

Yeni Haberler