Diğer Haberler

“Aşk-ı Nebî” dünyayı gezme yolunda

Tarih Haber / 18.02.2015

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı, Başbakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Küba İslam Cemiyeti ve İslam Kültür Sanat Platformu’nun katkılarıyla düzenlenen “Aşk-ı Nebî” sergisinin son durağı Küba oldu.

 Serginin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz haftaki Latin Amerika gezisinde yapılan açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Kübalı mevkidaşı Manuel Marrero Cruz katılmıştı. Açılışta hazır bulunan Küba İslam Birliği Başkanı Yahya Pedro ise sergiyi gezmek için Küba’nın çeşitli şehirlerinden Müslümanların başkent Havana’ya geldiğini ifade etmişti.

 Hat, tezhip gibi klasik İslam sanatlarından örneklerin sergilendiği ve Hz. Muhammed’in (s.a.v) doğumunun 1443. yılı için hazırlanan “Aşk-ı Nebî” ilk olarak geçtiğimiz sene Topkapı Sarayı’nda ziyaretçilerle buluşmuştu. Serginin önümüzdeki aylarda Brezilya, Arjantin ve Avustralya’da da açılması planlanıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İslam Kültür Sanat Platformu Genel Sekreteri Abdülkadir Özkan, çalışmanın Hz. Muhammed’in (s.a.v) değişik kültürlere tanıtılması için son derece önemli bir adım olduğunu dile getirerek serginin İslamofobiyle mücadelenin de bir aracı olacağına dair temennilerini ifade etti.

Yeni Haberler