Diğer Haberler

Kızlar Manastırı yeniden açılıyor

Tarih Haber / 28.01.2015

Trabzon’da 14. yüzyılda inşa edilen ve bir süredir restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalı olan Kızlar Manastırı’nda yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Bizans İmparatoru III. Alexios tarafından yaptırıldığı düşünülen ve son şeklini 19. yüzyılda alan Kızlar Manastırı içerisinde bir kaya kilisesi, şapel ve çeşitli freskler bulunuyor. Manastır, geçtiğimiz senenin Mart ayına kadar harap haldeydi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişimleriyle başlatılan restorasyon kapsamında öncelikle Kızlar Manastırı’nın temizliği yapıldı, ardından sağlamlaştırma ve onarım çalışmaları başlatıldı.

Turizmi canlandıracak

Trabzon’a hakim bir konumda yer alan ve yerel turizme büyük katkı yapması beklenen Kızlar Manastırı hakkında yazılı bir açıklama yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra Manastır’ın Trabzon’un kültür hayatını renklendireceğini ifade ederken “Manastır restore edilince yerli ve yabancı turistlerin önemli uğrak yerlerinden biri olacak, ülke ve Doğu Karadeniz turizmine çok önemli katkılar sağlayacak” dedi.

 

Yeni Haberler