Haberler

TİKA Karadağ’daki faaliyetlerine devam ediyor

Tarih Haber / 05.02.2015

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Karadağ’ın güneyinde konumlanan Ülgün (Ulçin) şehrinde gençlerin eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunabileceği bir kültür merkezi açtı.

Karadağ’da özellikle eğitim alanında önemli projelere imza atan TİKA, faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Onarımı ve donanımı TİKA tarafından gerçekleştirilen Ulçin İslam Birliği Eğitim ve Kültür Merkezi hizmete açıldı. Merkezin açılış törenine Ulçin Belediye Başkanı Fatmir Gjeka, TİKA Podgoritsa Koordinatörü Mustafa Yazıcı, Karadağ İslam Birliği temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı. Açılış sırasında yaptığı konuşmada katkılarından ötürü TİKA’ya teşekkürlerini sunan Gjeka, şehrin önemli tarihî eserlerinden Namazgah Camii ile Ali Paşa Hamamı’nın restorasyonlarının da TİKA tarafından yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

TİKA Podgoritsa Koordinatörü Yazıcı ise amaçlarının Ulçin’de yaşayan gençlerin eğitim ve kültür seviyelerinin artırılması olduğunu belirtti. Bu hususta belediyeye de önemli roller düştüğünü sözlerine ekleyen Yazıcı, Merkez’in açılacak kurslar ve programlarla en verimli şekilde kullanılması gerektiğini dile getirdi.

Ulçin İslam Birliği Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gençlere yönelik düzenlenen Türkçe, Kuran-ı Kerim ve bilgisayar derslerinin yanında kadınlar için de kurslar ve programlar açılacak.

Yeni Haberler