Gündem

İstanbul’da İslami bibliyografya ve tasnif sempozyumu

Tarih Haber / 05.03.2015

Kahire’de faaliyet gösteren Arap Yazma Eserler Enstitüsü, İslam Araştırmaları Merkezi ve İstanbul Araştırma ve Eğitim Vakfı işbirliğiyle İstanbul’da 6-8 Mart günlerinde “Kâtip Çelebi: İslam Medeniyeti’nde Bibliyografya ve İlimler Tasnifi” başlıklı bir uluslararası sempozyum düzenlenecek.

İslami ilimlerde tasnif ve bibliyografya gelenek ve yöntemlerini irdelemeyi amaçlayan sempozyum, bu geleneğin önemli isimlerinden Kâtip Çelebi’ye de özel bir yer ayıracak. Kâtip Çelebi’nin ilmi şahsiyeti ve çalışmaları ile bu çalışmaların günümüze kazandırılmasına yönelik programlara ek olarak İslam medeniyetinde bibliyografya geleneğinin oluşum ve gelişim aşamaları, ilimlerin tasnif şemaları ve çeşitli disiplinlerde verilen eserlerin irdelenmesi sempozyumun ana başlıkları olarak belirlendi. Ayrıca sempozyum kapsamında bu ana başlıkların günümüzdeki yansımaları ve güncel sorunları da tartışılacak.

Sempozyuma katılımı kesinleşen isimler arasında İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nden İbrahim Kâfi Dönmez, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nden Recep Şentürk, İstanbul Üniversitesi’nden Cumhur Ersin Adıgüzel, Oklahoma Üniversitesi’nden Steven J. Livesey, Botswana Üniversitesi’nden Muhammed Haron, Erciyes Üniversitesi’nden Seyfullah Korkmaz ve Harvard Üniversitesi’nden Himmet Taşkömür

Yeni Haberler