Diğer Haberler

İspanya Parlamentosu Ermeni Lobisinin Oyununu Bozdu

Tarih Haber / 24.04.2015

Katalan ve Bask milliyetçisi grupların başını çektiği küçük partilerin, 1915 Olayları’na ilişkin Ermeni iddialarını gündeme getiren bir metni deklarasyon olarak yayınlatıp, meclis genel kurul salonunda okumak ve saygı duruşu yapılmasına ilişkin girişimi, Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Ömer Onhon’un girişimleri ve iktidardaki Halk Partisi (PP) ile ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi’nin (PSOE) gösterdiği hassasiyetle sonuçsuz kaldı.
Konu genel kuruldan Meclis Dış İlişkiler Komisyonu’na indirilirken söz konusu metin deklarasyon niteliğinden çıkartıldı. “Soykırım” ifadesinin çıkarıldığı metne 1 dakikalık saygı duruşunun sadece Ermeniler için değil “o dönemde Ermeniler dahil hayatını kaybeden tüm kişiler” için yapılacağına vurgu yapan bir ifade eklendi.

Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Ermeni iddialarıyla ilgili İspanyol meclisinde yapılmak istenen girişimin Ermeni lobisinin amacının dışına çıkartıldığını belirterek, Avrupa’daki bazı parlamentoların Ermeni lobilerince istismar edilmelerinin üzücü ve düşündürücü olduğunu söyledi.

Yeni Haberler