Haberler

İngiltere Parlamentosu’nda Osmanlı sergisi

Tarih Haber / 15.07.2015

Yunus Emre Enstitüsü Londra Şubesi, İngiltere Parlamentosu’nda “Passed by Censor: PoWs in the Great War on the Ottoman Front” (Sansürden Geçti: I. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Cephesinde Savaş Esirleri) başlıklı bir serginin açılışını gerçekleştirdi. Enfield Southgate Milletvekili David Burrowes’un evsahipliğinde ve İngiltere Türkiyeli Sağlık Elemanları Birliği’nin (ITSEB) katkılarıyla gerçekleşen serginin açılışına Kültür, Medya ve Spor Bakanı John Whittingdale, Milletvekilleri Andrew Murrison, Zac Goldsmith, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Ebubekir Ceylan, ITSEB Başkanı Dr. Ali Demirbağ ile çok sayıda diplomat katıldı.

Küratörlüğünü Fahri Aral’ın, tasarımını Sadık Karamustafa ve Ayşe Karamustafa’nın üstlendiği sergide I. Dünya Savaşı’nda Osmanlı cephelerinde esir düşen askerlerin hikayelerine ışık tutuluyor. Sergide, filatelik malzemeler, mektuplar, kartpostallar, fotoğraflar ve esirlerin hayatlarından izler taşıyan çeşitli orijinal belgelere yer veriliyor. Serginin adı ise Türkçe, Rusça, İtalyanca, İngilizce, Almanca, Fransızca sansür mühürleri vurularak dünyanın dört bir yanına dağılmış bu malzemeleri bir araya getirmesinden kaynaklanıyor.

17 Temmuz’a kadar Parlamento’da gezilecek sergi, 21-31 Temmuz 2015 tarihleri arasında Yunus Emre Enstitüsü’nün Londra’daki merkezinde ziyarete açık olacak.

Yeni Haberler