Haberler

Büyükelçiler Hocalı Konferansı’nda Konuştu

Tarih Haber / 26.02.2015

Almanya’da bulunan Türk-Azerbaycan Birliği (TAVD), Hocalı Katliamı’nda hayatını kaybedenleri anmak üzere Berlin Türk Evi’nde bir konferans düzenledi. Konferansa Azerbaycan Cumhuriyeti Almanya Büyükelçisi Perviz Shahbazov ile Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da katıldı.

Ermenistan’ın büyük devletlerce kullanıldığını belirten Shahbazov, ”Ermenistan başkalarının elinde, diğer büyük ülkelerin elinde bir oyuncaktır. Ermenistan kullanılarak Azerbaycan’a karşı adımlar atılmaktadır” dedi. Shahbazov konuşmasının devamında Türkiye’nin desteğinden bahsederken, ”Türk halkının, Azerbaycan halkına verdiği destekten memnunuz. Ermeni Soykırımı yalanı kullanılarak Türkiye’ye hücum edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ise dünya kamuoyunun 1915 Olayları’na karşı takındığı tek taraflı tutumu eleştirerek, ”Tarihte bir tek onun acısı yok. Eğer sadece bir tarafın acısı dile getirilirse, benim acım dile getirilmezse o zaman arkasında kötü niyet var” dedi. Karslıoğlu, Kafkaslar’da da Türklerin maruz kaldığı katliamlar olduğunu belirtirken, ”Benim atalarım niye Kars’tan, Azerbaycan’dan, Dağıstan’dan kaçtılar? Niye batıya, Yozgat’a gelmek zorunda kaldılar? Niye Başkonsolosun ataları Çorum’a yerleşti de Kafkaslar’da kalmadı. Bizim de demek ki bir acımız var. Bizim de uğradığımız haksızlıklar var” diye konuştu.

Alman Federal Meclisi’nde, Ermenilerin hatıraların anılmasını da eleştiren Karslıoğlu, Almanların sorumlusu olduğu Herero katliamından söz etti. Afrika’da, 1905-1907 arasında işlenen katliamın üstünün kapatıldığını belirtirken, ”O ayrı bir konu diyorlar. Demek ki bu selektif bir acı. Birisinin acısını ortaya çıkar ama benim acımı acı olarak yansıtma” yorumunda bulundu.

Yeni Haberler