Gündem

AB Bakanı Bozkır: Soykırım oylaması lobi faaliyetidir

Tarih Haber / 27.03.2015

Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Volkan Bozkır, Roma’da temaslarda bulunduğu sırada Avrupa Parlamentosu’nun nisan ayında sözde “Ermeni Soykırımı”nı oylayacağını açıkladı.

Soykırım oylamasının lobi faaliyeti olduğunu ifade eden Bozkır, “Avrupa Parlamentosu soykırım oylaması yapacak. Umarız bu karar çıkmaz. Ama çıkarsa elbette aynen iade edeceğiz…” dedi.

Hürriyet’in haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye algısının da olumsuz olduğunu ve Ermeni Olayları ile ilgili ABD’den Türkiye aleyhine mektuplar geldiğini ifade eden gazetecilere açıklama yapan Bozkır, “Evet… 2015, 1915 olaylarının yıldönümü. ABD’de olsun, AB’de olsun Türkiye’nin imajına zarar vermeye matuf koalisyonlar var. Türkiye’ye zarar verebilecek her türlü konunun üzerine yeni bir operasyon inşa ediyorlar. Basın imkanlarını da kullanarak. Ermeni lobisi ve paralel yapının ABD’deki kampanyası…” dedi. Mektuplara ilişkin olarak da, “Milletvekillerinin, senatörlerin yazdığı, tamamen organize edilmiş mektuplardır. Ama iki ülkenin bu kadar önemli ilişkisine bu mektuplar zarar veremez.” yorumunda bulundu.

Yeni Haberler