Haberler

Türkiye-Ermenistan Burs Programı

Tarih Haber / 27.06.2014

Hrant Dink Vakfı, Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci Destek Programı çerçevesinde, Birleşmiş Milletler finansmanı ve iki ülkeden uzmanların katılımıyla sınırları aşan bir Türkiye-Ermenistan Burs Programı başlatıyor.

Türkiye’den ve Ermenistan’dan 18 uzmanın komşu ülkede yaşama ve belirli bir ev sahibi kuruluş bünyesinde özel işbirliği programında yer alma fırsatı yakalayacağı burs programı, 4 aydan 8 aya kadar sürecek. Adaylar, ev sahibi kuruluşların önerdiği programlar haricinde komşu ülkede hayata geçirmek istedikleri kendi proje fikirlerini de sunabilecek.

Burs programı, iki komşu ülke arasında uzmanlık paylaşımı ve kalıcı işbirliğine en fazla ihtiyaç duyulan akademi, sivil toplum, basın, kültür-sanat, çeviri-dil eğitimi, hukuk gibi alanlardaki çalışmaları destekleyecek.

Kimler Başvurabilir?
• Akademisyenler ve bağımsız araştırmacılar;
• İnsan hakları savunucuları, feministler, LGBTI aktivistleri ve çevre aktivistleri;
• Gazeteciler, muhabir ve foto-muhabirler;
• Fotoğrafçılar, sanatçılar, tasarımcılar ve mimarlar;
• Yazarlar ve çevirmenler;
• Hukuk ve halkla ilişkiler uzmanları;
• Kendi proje fikirlerini hayata geçirmek isteyen tüm adaylar.

Türkiye ve Ermenistan vatandaşları ile Türkiye ve Ermenistan’da ikamet eden adaylar burs programına başvurabilirler. burs programına katılmak isteyen adaylar, doldurdukları İngilizce başvuru formunu iki adet referans mektubu ve özgeçmişleri ile birlikte en geç 20 Temmuz 2014’e kadar fellowship@hrantdink.org adresine göndererek başvuru yapabilir. Program için gelen başvurular Hrant Dink Vakfı tarafından ilgili ev sahibi kuruluşlara iletilecek, ev sahibi kuruluşlar başvuru yapan adayları kendi tercihleri doğrultusunda belirleyecektir. 18’den fazla adayın tercih ettikleri ev sahibi kuruluşun aynı olması durumunda, bursiyerleri belirlemek amacıyla Türkiye ve Ermenistan’dan üç üyenin görev alacağı bağımsız bir Seçici Kurul devreye girecektir. Seçici Kurul üyeleri kendi deneyim ve görüşleri ışığında bireysel olarak görev alacak olup, yapacakları değerlendirmeler bağlı oldukları kurum ve kuruluşların görüşlerini yansıtan bir seçim olarak değerlendirilmemelidir.

Program hakkında daha detaylı bilgi ve sorularınız için proje koordinatörleri Zeynep Sungur ve Anush Babajanyan ile fellowship@hrantdink.org adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Türkiye-Ermenistan Burs Programı Seçici Kurul Üyeleri
Arevik Saribekyan
İbrahim Betil
Sema Kılıçer

Yeni Haberler