Diğer Haberler, Etkinlik

NEÜ’de İslam medeniyeti konuşuldu

Tarih Haber / 26.03.2015

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi ve Türk Anadolu Vakfı “İslam Medeniyetinin Kültürel Kodları” başlıklı bir konferans düzenledi.

NEÜ Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, NEÜ Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Erten ve Doç. Dr. Fikret Karapınar, Türk Anadolu Vakfı Başkanı Mustafa Yayla ve NEÜ öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen konferansın konuşmacısı ise Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya’ydı.

İslam medeniyetinin dünyanın bütün coğrafyalarında egemenlik sürdüğünün altını çizen Çetinkaya, “İslam medeniyeti, medeniyetlerin üzerinde bir medeniyettir. Medeniyet bizleri kültür, ilim, irfan kaynaklarına ulaştıran edebiyat, tarih, musiki, sanat, ticaret gibi enstrümanlardan oluşur” dedi. Medeniyetin bu ögeler olmadan eksik kalacağını belirten Bayram Ali Çetinkaya, İslam medeniyetinin yaşayan, canlı bir medeniyet olduğunu ifade etti.

Medeniyetin en önemli unsurlarından birinin de sahip çıkılan değerler olduğunu söyleyen Çetinkaya, İslam medeniyetini anlamak için kodlarının araştırılması gerektiğini vurgulayarak “Medeniyetimizin sürdürülebilir hale gelmesi için bu kodları ve şifreleri bugünün Müslüman neslinin çözmesi gerekiyor” dedi.

Yeni Haberler