Gündem

İstanbul Üniversitesi’nde 16. yüzyıl Osmanlısının fikir dünyası irdelenecek

Tarih Haber / 02.04.2015

18-20 Aralık günlerinde İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenecek “Sahn-ı Semân’dan Dârülfünûn’a Osmanlı İlim ve Fikir Dünyası: Alimler, Müesseseler ve Fikrî Eserler – 16. Yüzyıl” başlıklı sempozyum için bildiri çağrısı yayımlandı.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından ilk olarak geçtiğimiz sene düzenlenen uluslararası sempozyumlar dizisinin ikinci etkinliği olacak sempozyum için “16. yüzyıl” alt başlığına yoğunlaşılması kararlaştırıldı. Bu dönemdeki Osmanlı bilim ve düşünce hayatını bütün yönleriyle ele almayı amaçlayan sempozyum için belirlenen konu başlıkları ise şöyle: Kur’an, tefsir, hadis, fıkıh, fetva mecmuaları, kanunnameler, mantık ve dilbilimleri, kelam, tasavvuf, metafizik, doğa bilimleri ve matematik bilimleri, ahlak ve siyaset, eğitim, sanat ve mimari, kütüphaneler ve kitap kültürü, tabakat literatürü, ulema ilişki ağları.

Sempozyuma sunulacak en fazla 200 kelimelik bildiriler Türkçe, Arapça veya İngilizce dillerinde olabilecek. Bildiri gönderimi için son tarihin 24 Nisan olduğu açıklandı.

http://ilahiyat.istanbul.edu.tr/?p=12468

Yeni Haberler