Diğer Haberler

“Ertuğrul 1890” 25 Aralık’ta vizyonda

Tarih Haber / 24.12.2015

Sinema tarihindeki ilk Türk-Japon ortak yapımı film olan “Ertuğrul 1890” 25 Aralık Cuma günü Türkiye’de izleyiciyle buluşuyor. Film Japonya’da 5 Aralık’ta vizyona girmişti.

“Ertuğrul 1890” iki ana eksende Türk-Japon dostluğunu ele alıyor. Japon İmparatoru Komeii’nin yeğeninin 1887 yılında İstanbul’a yaptığı ziyarete karşılık olarak 1889’da II. Abdülhamit tarafından Japonya’ya yollanan Ertuğrul firkateyninin dönüş yolunda yaptığı kazada hayatını kaybeden 600’e yakın mürettebatın durumu ile 1985’teki Irak-İran Savaşı sırasında bölgede mahsur kalan 215 Japonya vatandaşının dönemin başbakanı Turgut Özal’ın girişimleriyle kurtarılması iç içe hikayeler halinde işleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Türkiye ve Japonya’da çekilen filmin yönetmen koltuğunda Mitsutoshi Tanaka otururken oyuncu kadrosu, Kenan Ece, Alican Yücesoy, Uğur Polat, Mehmet Özgür, Tamer Levent, Melis Babadağ, Murat Serezli, Deniz Oral, Hakkı Haluk Cömert, Cem Cücenoğlu, Erkan Pekbay, Mert Aygün, Alper Düzen ile Japon sinemasının tanınmış oyuncularından Seiyo Uchino ve Shioli Kutsuna ile Naoto Takenaka, Yui Natsukawa, Toshiyuki Nagashima, Takashi Sasano ve Yukiyoshi Ozawa’dan oluşuyor.

Yeni Haberler