Gündem

Abdülhamid dönemine ışık tutuluyor

Tarih Haber / 24.02.2015

Yıldız Teknik Üniversitesi, Sultan II. Abdülhamid dönemine ışık tutmak amacıyla “Sultan II. Abdülhamid Uygulama ve Araştırma Merkezi”ni kurdu.

Araştırma merkezi faaliyetlerini üniversitenin Yıldız Kampüsü’nde yer alan ve restorasyonu tamamlanan Şehzadeler Köşkü’nde yürütecek. Merkez, bilimsel araştırmalar yapmak, ulusal ve uluslararası düzeyde yayınlar üretmek, bu konularda rapor ve projeler hazırlamak, projeler ve araştırmalar kapsamında yerli ve yabancı uzmanların bilgisine başvurmak, projeler için yerli ve yabancı fonlar bulmak gibi amaçlar güdüyor.

Araştırma merkezinin açılış gerekçesi hakkında konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, “Sultan Abdülhamid döneminde birçok siyasi manevra gerçekleşti. Öven kadar eleştiren de var. Ama biz bir bilim kuruluşuyuz. Böyle bir merkez kuralım, o dönemi seveni sevmeyeniyle bilim adamları tartışsın istedik.” dedi.

Üniversite geçen yıl Sultan II. Abdülhamid ile ilgili bir sempozyum düzenlemiş ve araştırma merkezi kurma niyetlerini ifade etmişti.

Yeni Haberler