Etkinlik, Haberler

Akademik İncelemeler Dergisi yeni sayısı için makale kabul ediyor

Tarih Haber / 10.07.2014

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yılda iki kez çıkarılan Akademik İncelemeler Dergisi’nin yeni sayısı için makale alımları başladı.

Her sayı belirli bir dosya konusuyla çıkan dergi, hem İngilizce hem de Türkçe makale kabul ediyor. Ağırlıklı olarak tarih, sosyoloji, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanlarında makaleler yayımlayan hakemli dergide akademik çalışmalardan başka sempozyum ve kitap değerlendirmelerine de yer veriliyor. Doktorasını tamamlamamış öğrenciler de danışmanları ile birlikte hazırladıkları çalışmalarla değerlendirme sürecine dahil edilecek. Son makale gönderim tarihi ise 29 Ağustos.

Akademik İncelemeler Dergisi, şu indeksler tarafından taranıyor: ULAKBİM, International Political Sciences Abstracts (IPSA) – Worldwide Political Science Abstracts (WPSA),Public Affairs Information Service (PAIS), Sociological Abstracts, EBSCO, Columbia International Affairs Online, Index Islamicus, Index Copernicus, ASOS Index, Social Services Abstracts, Worldwide Political Science Abstracts, Linguistics & Language Behavior Abstracts.

Yeni Haberler